En esta página utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso y nuestra política de cookies.OK | Más información
cat | cas
Seguiu-nos en
Casal Cultural de Mollet del Vallès

Programació Altres


EDITORIAL: Dos anys
Ja fa dos anys d’uns fets que han canviat la vida a tothom. També fa dos anys que l’actual Patronat i Junta del Casal es va constituir. La meitat d’un mandat ha passat i sembla que fa molt de temps.
Totes hem hagut de fer mans i mànigues per continuar la tasca del Casal enmig d’aquesta crisi sanitària i humana. Aquests dos anys ens fan pensar sobre les coses que realment importen.

Han posat al descobert la manca d’humanitat que una societat ja acostumada al capitalisme més salvatge ha oblidat. Això també ha fet sortir les energies més saludables i responsables per dir prou i intentar revertir aquesta situació.
Hem descobert la solitud de les persones de totes les edats, i sobretot de la gent gran.
Hem descobert la realitat de les nostres residències per a gent gran. També la realitat de la sanitat en la seva vessant de la cura de la salut mental. Segur que tothom té una llista de problemes, nosaltres també, però avui voldríem afegir un gra de sorra a saludar alguna iniciativa en favor de la gent i algun prec, sense oblidar altres problemes també greus.

Saludem i recolzem la iniciativa de l’activista valencià Sr. Carlos San Juan en favor de donar un tracte i atenció dignes i humanes als usuaris de les entitats bancàries i sobretot a la gent gran amb la seva campanya “Soc gran però no idiota”. Ha recollit mes de 600.000 signatures i ha posat en el debat públic la deshumanització de les entitats bancaries i el seu tracte a la gent gran.
Segons las recomanacions dels organismes internacionals, Organització Mundial de la Salut, es recomana tenir un nivell de places en Residencies per a gent gran equivalent al 5% del total de persones més grans de 65 anys. A Mollet aquesta xifra no es compleix.
Tenim una població més gran de 65 anys, al voltant de 15000 persones. Això fa que les places a Mollet haurien de ser 750 aproximadament. Ara hi han unes 400 i escaig i totes privades. Amb les pensions actuals poca gent es pot permetre pagar una plaça privada. 

Saludem la iniciativa dels Jubilats i Pensionistes de Mollet en aquest sentit. Us animem a participar en les nostres activitats, viatges, tallers. Us animem a portar les vostres idees i iniciatives.
Animeu als que us són propers a participar, i també a fer-se socis del Casal. Socialitzar i tenir cura entre nosaltres ens farà una miqueta més humans.

Compartir
© 2011-2021 - El Casal, Rambla Balmes 2 08100 Mollet del Vallès | Telèfon i Fax secretaria: 93 593 11 74 - 690 216 302 |
email: secretariat.elcasal@gmail.com